Heb je wel eens last gehad van kalkaanslag in je leidingwater? Dan weet je hoe vervelend dit kan zijn. Het zorgt niet alleen voor een witte aanslag op je kranen en tegels, maar het kan ook schadelijk zijn voor je apparaten en leidingen. Gelukkig zijn er manieren om kalk in leidingwater te voorkomen, zoals het gebruik van een keramische waterontharder.

Wat is kalk en hoe ontstaat het?

Kalk, ook wel bekend als calciumcarbonaat, is een mineraal dat van nature voorkomt in water. Het ontstaat door de opname van calcium en magnesium uit gesteente en grondlagen. Wanneer dit water door leidingen stroomt, kan het kalk achterlaten op de binnenkant van de leidingen en op oppervlaktes waar het water mee in aanraking komt.

Wat is het eigenlijk?

Een keramische waterontharder is een apparaat dat kalk uit het water filtert. Het werkt door middel van een keramisch filter dat kleine gaatjes bevat waar het water doorheen stroomt. Deze gaatjes zijn zo klein dat kalkdeeltjes er niet doorheen kunnen en dus achterblijven in het filter. Het gefilterde water is vrij van kalk en daardoor zachter en beter voor je leidingen en apparaten.

Voordelen van kalkvrij water

Naast het voorkomen van kalkaanslag, heeft een keramische waterontharder nog meer voordelen. Zo zorgt het voor een betere smaak van het water en voorkomt het verstoppingen in leidingen en apparaten. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk, omdat er geen chemische stoffen gebruikt worden om kalk te verwijderen.

Wil je meer weten over keramische waterontharders en hoe deze jou kunnen helpen om kalk in leidingwater te voorkomen? Neem dan een kijkje op h2opro.nl. Hier vind je meer informatie over de verschillende soorten waterontharders en kun je ook terecht voor advies op maat. Zo geniet jij binnenkort van kalkvrij water en alle voordelen die daarbij komen kijken!