Wil je jouw huis te allen tijde veilig kunnen verlaten en je daarbij geen zorgen hoeven te maken over de eventuele risico’s die hiermee gepaard gaan? Dan is Veilig Wonen van Univé wellicht een goede keuze. Met dit abonnement ben je namelijk verzekerd van voldoende bescherming en gemoedsrust. Het is een alles-in-een service om jouw huis zo veilig mogelijk te houden, of je nou thuis bent of niet. Denk aan alles rondom brand, inbraken, lekkages en het onderhouden van de woning. Maar wat moet je hier allemaal over weten? En wat valt er allemaal binnen dit pakket? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

Beveiliging tegen inbraken en brand 

Met Veilig Wonen heb je als eerste een beveiliging tegen inbraken. Inbraakpreventie kan jou helpen om je huis met een gerust hart te verlaten, maar ook om meer woongenot te krijgen. Je krijgt hiermee toegang tot moderne beveiligingssystemen. Mocht er dan iets verdachts gebeuren rondom de woning, kan het systeem jou hiervoor waarschuwen. Zo ben je te allen tijde op tijd met het inschakelen van hulp. En wat dacht je van brandbeveiliging? Ook hier moet je op voorbereid zijn. Door goede rookmelders en brandblussers toe te voegen aan de woning kan je voorkomen dat jouw huis volledig afbrandt. Met een abonnement worden alle hulpmiddelen regelmatig voor jou nagekeken, zodat je er zeker van bent dat alles werkt op de momenten dat je het nodig hebt. Wederom een geruststelling en je kan weer meer genieten van jouw huis. 

De verzekering afsluiten die bij je past

Een Veilig Wonen abonnement kan je ook afsluiten voor het onderhoud van de woning. Het gaat hierbij voornamelijk om de CV-ketel. Maar ook kan de professional kijken naar de waterleidingen indien nodig. Het kan immers zijn dat er iets gebeurt waardoor je een lekkage hebt. Je bent hiermee verzekerd van de beste hulp om alles goed op te lossen. Zorg er daarom voor dat je het abonnement goed hebt afgesloten. Dit doe je door de aanvraag in te dienen en alle informatie te verschaffen die de verzekeraar nodig heeft om de dekking te geven. Mocht het nodig zijn, kunnen er extra beveiligingsmaatregelen worden getroffen tijdens het afsluiten. Vanaf dat moment ben je verzekerd tegen de meest voorkomende problemen en geniet je van veel veiligheid. 

Een pakket dat binnen jouw budget past

Maar hoeveel moet je dan betalen voor jouw Veilig Wonen abonnement? Doordat er meerdere dekkingen beschikbaar zijn, verschillen de prijzen aanzienlijk. Je vindt hierdoor te allen tijde een variant die niet alleen aansluit op jouw behoeften, maar ook binnen jouw budget past. En uiteindelijk levert het op de lange termijn ook veel op. Mochten er problemen bij jouw woning zijn, sta je er immers niet alleen voor. De kosten krijg je voor het grootste gedeelte vergoed en je bent verzekerd van de hulp die nodig is om alles in goede banen te leiden. De gemoedsrust die je ermee krijgt, is het geld altijd meer dan waard.