Zit je te twijfelen om een schoorsteenveger in te schakelen? Veel mensen denken na over de schoonmaakwerkzaamheden, maar besluiten het zelf te doen. Terwijl dit grote problemen met zich mee kan brengen. Een schoorsteen kan namelijk veel vuil bevatten. Ook kunnen er beschadigingen ontstaan die niet opvallen als je de schoonmaak niet naar behoren uitvoert en niet weet waar je op moet letten. De professional kan voorkomen dat je op een later moment grotere problemen krijgt. Maar wat kan deze schoorsteenveger dan precies voor jou betekenen? En welke werkzaamheden voert deze allemaal uit? Onderstaande informatie neemt jou mee in de wereld van deze professional. 

Schoonmaken kan grote problemen voorkomen

Een schoorsteenveger is er in de eerste plaats voor het schoonmaken van de rookkanalen. De professional zorgt er namelijk voor dat al het vuil uit het kanaal verdwijnt. Denk aan creosoot dat een brandbare laag maakt in het kanaal. Naarmate dit goedje zich langer opstapelt, kan het veel brandgevaar met zich meebrengen. Ook kan het op de lange termijn ervoor zorgen dat de rook niet meer via het rookkanaal naar buiten gaat. In plaats daarvan zit jij in de rook. Met alle gevolgen voor jouw huis en gezondheid van dien. Of nog erger: koolmonoxide komt de woning binnen. Mocht dit het geval zijn, kan het zelfs de dood tot gevolg hebben. Je kan dus veel grote problemen met jouw woning voorkomen als je de professional inschakelt voor het uitvoeren van de schoonmaakwerkzaamheden. 

Een inspectie naar mogelijke problemen

De schoorsteenveger in de buurt doet echter meer dan alleen het uitvoeren van de schoonmaakwerkzaamheden. Deze professional voert namelijk ook een inspectie uit aan jouw schoorsteen. Niet alleen is het een inspectie naar vuil en roet, maar ook scheuren, verstoppingen en andere problemen die in het rookkanaal voor kunnen komen. Veel van deze problemen vallen jou met het blote oog niet op. Je weet immers niet waar je naar moet kijken. De professional ziet dit in een vroeg stadium, zodat je direct stappen kunt nemen. De schoorsteenveger kan de benodigde reparaties bijvoorbeeld uitvoeren. Zo heb je binnen een korte tijd weer een goed werkende schoorsteen en kun je met een gerust hart genieten van de warmte en gezelligheid die deze geeft. 

Al het vuil verdwenen

De schoorsteenveger in de buurt is een professional als het gaat om het verwijderen van vuil. Niet alleen in het rookkanaal, maar ook andere zaken die een goede werking kunnen belemmeren. Vogels vinden het bijvoorbeeld heerlijk om hun nest hier te bouwen. Het is warm, beschut en het geeft de vogels de gelegenheid om hun gezin groot te brengen. Het geeft echter wel narigheden voor jouw schoorsteen. Na het weghalen hiervan, ga je gelijk verschil merken. En uiteraard kan de professional jou nog voorzien van adviezen, zodat je jouw schoorsteen nog beter kunt gebruiken. Stel jouw vragen daarom ook als je deze hebt. Voordat je het weet, gaat jouw schoorsteen weer naar behoren werken en kun je deze gebruiken in de wintermaanden.